Home Curiozități Imobiliare Casa de sticlă în pădurea din Madrid.

Casa de sticlă în pădurea din Madrid.

Select your language: es fr

Arhitectura ne surprinde mereu cu proiecte rezidențiale spectaculoase, cum ar fi Pavilionul Ascuns în pădurea din Madrid (Spania).

Această casă de sticlă, adaptată proprietarului, a fost ridicată într-o poiană din pădure și se integrează în armonie cu mediul înconjurător.

Pavilionul Ascuns este o casă complet din sticlă creată de firma Penelas Architects și este situată în singura poiană dintr-o pădure în orașul Las Rozas din Madrid (Spania).

Este o casă unică, „gândită pentru meditație și pensionare”, subliniază creatorii ei.

José Luis Esteban Penelas, directorul firmei de arhitectură și profesor la Universitatea Europeană din Madrid (UEM), valorifică acest proiect finalizat în 2016, „care a durat mult timp”.

Casa de 70 de metri pătrați construiți se află pe un teren de 6.900 de metri și este înconjurată numai de natură.

«S-a reușit integrarea casei în natura care o înconjoară, respectând complet mediul natural», subliniază directorul firmei de arhitectură.

Un exemplu al acestei legături este înclinația peretelui din spate al proprietății, unde a fost lăsat un spațiu unui stejar de 220 de ani.

Proprietatea este împărțită în parter, constând dintr-un dormitor, un dressing și o baie; și un etaj înalt, care găzduiește într-un singur spațiu o cameră de zi, o sufragerie și o bucătărie, precum și o toaletă și o terasă.

În cele din urmă, casa are o podea acoperită cu un foișor și un solar.

Dincolo de sticlă, elementul predominant de construcție, materialul ales pentru a realiza structura casei a fost oțelul.

«Vrem ca locuința să fie precum copacii și să se transforme în timp. De aceea, am ales oțelul, care a început să fie negru la începutul lucrării și acum, după oxidare, are o culoare roșiatică», spune Penelas.

Pe de altă parte, sticlă folosită pentru pereți este transparentă.

«Am dorit ca proprietatea să ofere sentimentul de a fi complet integrată în natură, am vrut să fie o peșteră transparentă».

Pentru baie și zonele mai intime a fost folosită sticlă opal. Acesta este un cristal alb care reflectă copacii ca și cum ar fi o oglindă.

Ca parte a decorului interior al casei găsim lemnul de cireș.

«Acest tip de element conferă casei un sentiment de căldură», subliniază Penelas.

În plus, el adaugă că în acest proiect fost utilizată arhitectura metaorganică (filosofia care promovează armonía dintre habitatul uman și lumea naturală).

«Am vrut sa facem un pas dincolo de arhitectura actuală», spune arhitectul.

O altă caracteristică unică a proiectului Pavilionului Ascuns sunt coșurile de pe acoperiș, care nu sunt conducte de ventilație, așa cum clarifică directorul firmei, sunt sisteme de captare solară care reflectă lumina în interiorul casei.

Coșurile de pe acoperiș sunt soluția pe care arhitecții au găsit-o pentru a face față înălțimii copacilor, care luau mult din lumina casei.

Sursa: elmundo.es / Imagini: imagensubliminal.com

Comments are closed.

Check Also

Elicopter transformat în locuință.

Select your language: V-ați întrebat vreodată cum este într-un elicopter? Cum ar fi să dor…